«Έφυγε» σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου από τη ζωή ο Γιάννης Φλωρινιώτης (το πραγματικό του ονοματεπώνυμο του ήταν Γιάννης Αποστολίδης). Ο δημοφιλής τραγουδιστής, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία (για μία εβδομάδα) με πνευμονικό οίδημα, και υπέστη καρδιακή ανακοπή. Είχε γεννηθεί στις 15 Φεβρουαρίου το 1947 στη Φλώρινα και ασχολήθηκε με το τραγούδι από 16 ετών. Πρωτοεμφανίστηκε Λαϊκά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαιωάνου, ο Γιώργος Λούκας, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης κ.α. και το 1968 αναχωρεί για τον Καναδά και μετά για την Νέα Υόρκη. Το 1970 ήλθε στην Αθήνα. Εμφανίστηκε σε σε διάφορα κέντρα της Εθνικής οδού (Κουναν, Κανόνι) τραγουδώντας χορεύοντας με ξεχωριστό ντύσιμο που τον έκανε αξιοπρόσεχτο και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, αλλά και σκληρή κριτική. Το 1978 μπαίνει στη δισκογραφία, με το δίσκο “Τώρα Θέλω Τώρα”, (της εταιρείας Panivar) που έγινε αμέσως χρυσός. Τη χρονιά εκείνη εμφανιζόταν στον ”Ποσειδώνα” που βρίσκετο στο Δέλτα Φαλήρου και έγινε λαϊκό προσκήνυμα. Ακολουθεί ο δεύτερος δίσκος με το γνωστό τραγούδι “Γιορτη Αγάπης” που γίνεται πλατινένιος, και η εταιρία τον προβάλει ως SUPER STAR της Ελλάδος. Έκτοτε για πολλά χρόνια Φλωρινιώτης ήταν από τους πιό εμπορικούς λαϊκούς τραγουδιστές και καθίσταται περιζήτητος.
Το 1979, κάνει την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία “Τώρα Θέλω Τώρα”, του Ν.Αβραμέα.
Το 1979-80, πήγε στο κέντρο “ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΙΑ” όπου εμφανιζόταν είναι θαμώνας ο Μάνος Χατζιδάκης και εντυπωσιάζεται από το σόου του Φλωρινιώτη και του προτείνει να του κάνει μια ραδιοφωνική συνέντευξη στο τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ η οποία γίνεται και προκαλεί μεγάλο θόρυβο και όλος ο Τύπος αφιερώνει σελίδες για το σόουμαν Φλωρινιώτη. To 1980, κάνει την δεύτερη κινηματογραφική ταινία, με αρχικό τίτλο: “Το Είδωλο” ή “Ξανά Προς Τη Δόξα Τράβα” του Γιώργου Σταμπουλόπυλου, που πήρε και τιμητική διάκριση στο festival Θεσσαλονίκης. Το ίνδαλμα Φλωρινιώτης κράτησε για πάνω από είκοσι χρόνια καθότι ανανεωνώταν δισκογραφικά και πάντα είχε κάποια επιτυχία. Ηχογράφησε ακόμη και ποντιακά τραγούδια της καταγωγής του και έκανε και videoclips με παραδοσιακή μουσική.
Έτυχε να συνεργαστούμε κάποιες φορές μαζί και τον γνώρισα από κοντά. Ήταν ένα μεγάλο ταλέντο, ένας σπάνιος χαρισματικός καλλιτέχνης και διασκεδαστής.
”Π” Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του
Γ.Μ.