HXOI OLA

Aύξηση εσόδων 7,4% σημείωσε το 2020 η μουσική βιομηχανία

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ IFPI:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Αυξάνεται 7,4%

Διαβάστε την κατάσταση της βιομηχανίας του IFPI εδώ

23 Μαρτίου 2021 - Η παγκόσμια ηχογραφημένη αγορά μουσικής αυξήθηκε κατά 7,4% το 2020, την έκτη συνεχόμενη χρονιά ανάπτυξης, σύμφωνα με το IFPI, τον οργανισμό που εκπροσωπεί τη βιομηχανία ηχογραφήσεων παγκοσμίως. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα στην έκθεση Global Music Report του IFPI δείχνουν ότι τα συνολικά έσοδα για το 2020 ήταν 21,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η ανάπτυξη προήλθε από τη ροή, ειδικά από τα έσοδα από συνδρομητική ροή, τα οποία αυξήθηκαν κατά 18,5%. Υπήρχαν 443 εκατομμύρια χρήστες λογαριασμών συνδρομητικής συνδρομής στο τέλος του 2020. Η συνολική ροή (συμπεριλαμβανομένων τόσο της συνδρομητικής συνδρομής όσο και της διαφήμισης που υποστηρίζεται) αυξήθηκε κατά 19,9% και έφτασε τα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ή το 62,1% των συνολικών παγκόσμιων ηχογραφημένων μουσικών εσόδων. Η αύξηση των εσόδων συνεχούς ροής αντισταθμίζει περισσότερο τη μείωση των εσόδων άλλων μορφών, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών εσόδων που μειώθηκαν κατά 4,7%. και έσοδα από δικαιώματα απόδοσης που μειώθηκαν 10,1% - σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19.

Η δουλειά και η επένδυση των δισκογραφικών εταιρειών βοήθησαν να τεθούν τα θεμέλια για μια κυρίως ψηφιακή βιομηχανία που απέδειξε την ανθεκτικότητά της έναντι των έκτακτων συνθηκών του 2020. Σε μια δύσκολη χρονιά, οι δισκογραφικές εταιρείες συνεργάστηκαν μαζί με τους καλλιτέχνες συνεργάτες τους για να τις υποστηρίξουν στη δημιουργία και ηχογράφηση μουσικής και ολόκληρος ο τομέας συνέχισε να οδηγεί καινοτομίες στον τρόπο με τον οποίο οι οπαδοί μπορούν να βιώσουν μουσική σε όλο τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IFPI, Frances Moore, δήλωσε: «Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει την πανδημία COVID-19, μας θυμίζει τη διαρκή δύναμη της μουσικής να παρηγορεί, να θεραπεύει και να ανεβάζει τα πνεύματα μας.

«Κάποια πράγματα είναι διαχρονικά, όπως η δύναμη ενός υπέροχου τραγουδιού ή η σύνδεση μεταξύ καλλιτεχνών και θαυμαστών. Αλλά κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Με τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου στο κλείδωμα και τη ζωντανή μουσική, σε σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη οι περισσότεροι θαυμαστές απολάμβαναν μουσική μέσω ροής.«Με αφορμή τη συνεχιζόμενη επένδυση των δισκογραφικών εταιρειών σε καλλιτέχνες και την καριέρα τους, μαζί με καινοτόμες προσπάθειες για να βοηθήσουν τους καλλιτέχνες να φέρουν μουσική στους θαυμαστές με νέους τρόπους, τα ηχογραφημένα έσοδα της μουσικής αυξήθηκαν παγκοσμίως για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με γνώμονα τη ροή συνδρομών. Καθώς οι δισκογραφικές εταιρείες συνεχίζουν να επεκτείνουν το γεωγραφικό τους αποτύπωμα και την πολιτιστική τους εμβέλεια, η μουσική έχει πλέον συνδεθεί παγκοσμίως περισσότερο από ποτέ, και αυτή η ανάπτυξη έχει εξαπλωθεί σε όλες τις περιοχές σε όλο τον κόσμο. «Με πολλούς που έχουν πληγεί από την πανδημία, και ασχολούνται με τις αυξανόμενες κοινωνικές αδικίες, οι δισκογραφικές εταιρείες έχουν εργαστεί σκληρά για να συμβάλουν ουσιαστικά και διαρκώς στον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε». Ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές του κόσμου Τα ηχογραφημένα μουσικά έσοδα αυξήθηκαν σε κάθε περιοχή σε όλο τον κόσμο το 2020, συμπεριλαμβανομένων: • Η Λατινική Αμερική διατήρησε τη θέση της ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή παγκοσμίως (15,9%), καθώς τα έσοδα από ροή αυξήθηκαν κατά 30,2% και αντιπροσώπευαν το 84,1% των συνολικών εσόδων της περιοχής. • Η Ασία αυξήθηκε κατά 9,5% και τα ψηφιακά έσοδα ξεπέρασαν το 50% των συνολικών εσόδων της περιοχής, για πρώτη φορά. Με εξαίρεση την Ιαπωνία (η οποία παρουσίασε μείωση των εσόδων κατά 2,1%), η Ασία θα ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή, με εξαιρετική ανάπτυξη 29,9% • Εμφανίστηκε ως περιοχή στην αναφορά για πρώτη φορά, τα ηχογραφημένα έσοδα της μουσικής στην περιοχή Αφρικής και Μέσης Ανατολής αυξήθηκαν κατά 8,4%, κυρίως από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (37,8%). Η ροή κυριαρχείται, με έσοδα 36,4%. • Τα έσοδα στην Ευρώπη, η δεύτερη μεγαλύτερη ηχογραφημένη περιοχή μουσικής στον κόσμο, αυξήθηκαν κατά 3,5% καθώς η έντονη αύξηση ροής κατά 20,7% αντιστάθμισε τις μειώσεις σε όλες τις άλλες μορφές κατανάλωσης. • Η περιοχή των ΗΠΑ και του Καναδά αυξήθηκε 7,4% το 2020. Η αγορά των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 7,3% και τα καναδικά ηχογραφημένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,1%. 

Επισκεφτείτε το IFPI Global Music Report 2021 Microsite εδώ για περισσότερες πληροφορίες και για να πραγματοποιήσετε λήψη της δωρεάν έκθεσης State of the Industry (αγγλική γλώσσα). Global Music Report 2021: Πλήρης αναφορά – με δεδομένα και ανάλυση: Αγοράστε τα πλήρη δεδομένα και την ανάλυση ανάλυσης εδώ. Σχετικά με το IFPI Το IFPI είναι η φωνή της βιομηχανίας ηχογραφήσεων παγκοσμίως, που εκπροσωπεί πάνω από 8.000 μέλη δισκογραφικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο. Εργαζόμαστε για την προώθηση της αξίας της ηχογραφημένης μουσικής, την εκστρατεία για τα δικαιώματα των παραγωγών δίσκων και την επέκταση των εμπορικών χρήσεων της ηχογραφημένης μουσικής σε όλο τον κόσμο.


ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ