image

Aνακοίνωση της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος

Συνάδελφοι,
Την  Πέμπτη  4-3-2021  πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σωματείων του Πολιτισμού στο ΥΠΠΟΑ. Ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συνάντηση των εκπροσώπων μας  (από την ΕΤΕ  ο Πρόεδρος και Γ.Γ. της ΠΟΘΑ  Κώστας Σκόνδρας, από το ΣΕΗ ο Γ.Γ. Άρης Λάσκος, από τον ΠΜΣ ο Γ.Γ. Κώστας Σταυρόπουλος, από το ΣΕΧΩΧΟ η Πρόεδρος Χαρά Κότσαλη)  με τη Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη και τον Διευθυντή του γραφείου Υπουργού.
Στη συνάντηση αυτή μας ανακοινώθηκε:
1. Τα επιδόματα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου – παρά την προηγούμενη διαβεβαίωση της κ. Στρατινάκη – θα δοθούν μόνο σε όσους έχουν γραφτεί στο Μητρώο έως 10/1, λόγω «νόθων» εγγραφών στο σύστημα. Παράλληλα δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα για πίστωση των αποζημιώσεων στην αρχή κάθε μήνα και για επέκταση όλου του πακέτου μέτρων στήριξης και για τους εργαζόμενους του Πολιτισμού.
2. Η ανανέωση για ένα χρόνο της ασφαλιστικής ικανότητας όσων την είχαν τον Φεβρουάριο του 2020 και της ασφαλιστικής κάλυψης για τους έξι μήνες επιδότησης.
Ως αποτέλεσμα αυτών των ανακοινώσεων εκφράζουμε την έντονη  ανησυχία μας  για το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν έχει κανέναν σχεδιασμό για παράταση των μέτρων στήριξης από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της πανδημίας. Η προσπάθεια ενοχοποίησης των κλάδων του Πολιτισμού  από την πλευρά του υπουργείου για «νόθες» εγγραφές στο Μητρώο πέφτει στο κενό, ιδιαίτερα όταν εγκαίρως από την ανακοίνωση δημιουργίας του Μητρώου Καλλιτεχνών η ΕΤΕ έχει καταθέσει εμπεριστατωμένες προτάσεις, ώστε το Μητρώο να είναι λειτουργικό και συμπεριληπτικό και να αντιστοιχεί σε αντικειμενικά  δεδομένα. Σαφείς προτάσεις έχουν κατατεθεί από όλα τα αδελφά Σωματεία και την Ομοσπονδία μας (ΠΟΘΑ).
Συνάδελφοι,
Βιώσαμε και βιώνουμε ένα χρόνο καραντίνας  με όλα τα δυσμενή αποτελέσματα για όλους μας.
Η επιστροφή στην κανονικότητα που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση πρέπει να συνοδεύεται και από τη βούλησή της για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας παντού.
Ζητάμε περαιτέρω ενίσχυση των εργαζομένων στον Πολιτισμό  για τους επόμενους μήνες και όσο διαρκέσει η υγειονομική κρίση.
Ζητάμε διασφάλιση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων μας.
Βιώσαμε και βιώνουμε μία τοξική περίοδο με συνεχείς αποκαλύψεις  ανθρώπων του Πολιτισμού που υπέστησαν τη βία και την κακοποίηση η οποία ήταν καλά κρυμμένη για πολλά χρόνια.
Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να διασφαλίσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας στους χώρους εργασίας μας.
Σας καλούμε  στη συγκέντρωση  στην Πλατεία Κοραή  (στάση Μετρό Πλατεία Κοραή & Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών)  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που διοργανώνει τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ) με τη συμμετοχή της  ΠΟΘΑ, της ΕΤΕ και του ΣΕΗ και ώρα  13.00 (μία το μεσημέρι).
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !!!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.:
Ο  Πρόεδρος: Κώστας Σκόνδρας.
Ο Γ.Γραμματέας:  Γιώργος Υδραίος.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ