ΠAΛKO

Προσπάθεια φίμωσης του Πάλκου από τραγουδιστές της ΄Έρατούς”

Χθες γιορτάζαμε τα 29 χρόνια έκδοσης που Πάλκου και κάναμε τον απολογισμό μας.

Στα 29 χρόνια φιλοξενήσαμε γνώμες και απόψεις όλου του καλλιτεχνικού κόσμου, δώσαμε βήμα στους άσημους και εκτός συστήματος καλλιτέχνες, προβάλλαμε καινούρια άγνωστα άτομα που δεν είχαν τη δυνατότητα της προβολής της δουλειάς τους από άλλα Μέσα και στηρίξαμε το υγιές συνδικαλιστικό κίνημα όλων των φορέων και κλάδων της Τέχνης. Στο διάστημα αυτό εκδώσαμε το βιβλίο ‘’Οι Μεγάλοι του Δημοτικού Τραγουδιού’’ που είναι η μόνη έκδοση που μνημονεύει το έργο και τις προσωπικότητες της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, εκδώσαμε το βιβλίο ΄Ένας αιώνας δισκογραφίας- από τον Έντισον μέχρι σήμερα’’ στο οποίο περιγράφεται με επιστημονική και τεχνική λεπτομέρεια η ιστορία και η εξέλιξη της ηχογράφησης καθώς και οι εναλλαγές των υποθεμάτων της, φροντίσαμε για την επανακυκλοφορία της προπολεμικής δισκογραφίας του γραμμοφώνου και αναζητήσαμε και επανεκδώσαμε πάνω από 2000 χαμένα και ξεχασμένα μεγάλα τραγούδια που είχαν χαθεί ή καταστραφεί από τους Γερμανούς και τους Ιταλούς οι μήτρες τους, ηχογραφήσαμε πάνω 1000 αυθεντικά δημοτικά τραγούδια που διαθέσαμε σε τιμή κόστους μαζί με το περιοδικό μας ώστε να διασωθεί η ελληνική μουσική και περιβάλλαμε με ιδιαίτερη αγάπη τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Κρατήσαμε ενήμερο όλον το καλλιτεχνικό κόσμο γύρω από θέματα μουσικής τεχνολογίας και ηχογράφησης δημοσιεύοντας χιλιάδες σελίδες με αναφορές σε μουσικά όργανα και συστήματα ήχου και εικόνας.

Εκτός από μια λεκτική διαμάχη που είχαμε στο παρελθόν με την ΑΕΠΙ και μας απέστειλε κάποιες απειλητικές επιστολές (τις οποίες δημοσιεύσαμε) κανένα άλλος φορέας ή φυσικό πρόσωπο δεν μας προσέβαλε ή μας μέμφθηκε διότι ο εκδότης του Πάλκου ο Γιάννης Μητρόπουλος είναι δισκογραφημένος τραγουδιστής από το 1977 και στα 44 χρόνια στο χώρο έχει συναναστραφεί με όλους τους καλλιτέχνες με τους οποίους διατηρεί άριστες σχέσεις. Ιδιαίτερο έρεισμα έχει στο χώρο της παραδοσιακής μουσική και έχει κάνει πολλά για τους συναδέλφους του.

Μετά από όλα αυτά χθές 1 Φεβρουαρίου πρωί-πρωί ένας δικαστικός επιμελητής μας παρέδωσε Εξώδικη Πρόσκληση από τραγουδιστές της ‘’Ερατούς’’ με την οποία μας ζητούν να απόσχουμε στο εξής από κάθε κριτική στην Ερατώ (ισχυριζόμενοι ότι η κριτική μας βρίθει ψεμάτων και αναληθειών και μας ζητούν επειγόντως να αφαιρέσουμε από την ιστοσελίδα μας το πιο κάτω άρθρο μας το οποίο αναφέρεται σε ερώτηση που έκανε στη Βουλή ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος Μέρα 25 κ. Κλέωνας Γρηγοριάδης και σχολίασε την λειτουργία του συνεταιρισμού ‘’Ερατώ’’.

Στα 30 χρόνια της επαγγελματικής μας δημοσιογραφίας δεν έχουμε συναντήσει ξανά τέτοια δικτατορική προτροπή και απαίτηση και μάλιστα για ένα δημοσίευμα που δεν φέρoυμε καν γνώμη απλώς καταγράφουμε την είδηση ή οποία είναι καταχωρημένη στα πρακτικά της Βουλής, και αναρτημένη στο διαδύκτιο και τη βλέπει όλος ο κόσμος.

Γιάννης Μητρόπουλος

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ