logo-edem

Η ΕΔΕΜ υπογράφει συμβάσεις με τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος ενημέρωσης και διαπραγματεύσεων  μεταξύ της  Ένωσης Δικαιούχων ΕΔΕΜ και των εκπροσώπων της Ένωσης  Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας EΙΤΗΣΕΕ, καταλήγοντας στην υπογραφή σύμβασης για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων για το 2019.

Όπως ανακοινώθηκε ήδη,  κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΔΕΜ, έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για την υπογραφή σύμβασης με όλα τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ: ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, OPEN TV, ΣΚΑΙ και STAR. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν αποστείλει ήδη τα προγράμματα των μεταδοθέντων έργων για το 2019,  προκειμένου τα αρμόδια τμήματα της ΕΔΕΜ  να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση του εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου των δικαιούχων του Οργανισμού  καθώς και των πρώην μελών της  ΕΥΕΔ και έχουν προκαταβάλει μέρος των δικαιωμάτων για τη χρήση του αντίστοιχου εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου.

Η συμφωνία της ΕΔΕΜ με τα τηλεοπτικά κανάλια επιτυγχάνεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία,  και εξασφαλίζει σημαντικά οικονομικά έσοδα στους δικαιούχους της από τη χρήση των μουσικών έργων  τους στα τηλεοπτικά προγράμματα. Είναι, επίσης, εξίσου σημαντικό να προβάλλεται και να αναγνωρίζεται από τους χρήστες μουσικών έργων η αξία των πνευματικών δικαιωμάτων, μέσα από το σεβασμό  που επιδεικνύουν  οι τελευταίοι στους δημιουργούς και δικαιούχους.

Η ΕΔΕΜ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δικαιούχους που εκπροσωπεί και με πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας με τους χρήστες μουσικών έργων συνεχίζει το διαχειριστικό της έργο και προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των μελών της.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ