Άδοξο τέλος προμηνύεται για την ΕΔΕΜ (Επείγον)

Μόλις τώρα διαβάσαμε στην eleftherotypia.gr ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του δικαιώνει την προσφυγή του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων ”Αυτοδιαχείριση” κατά του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων ΕΔΕΜ (Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής) και αν είναι όντως αλήθεια (προφανώς θα είναι) τερματίζεται άμεσα η λειτουργία της ΕΔΕΜ .

Την είδηση αυτή την θεωρούμε την πιο δυσάρεστη, άχαρη, λυπητερή, βάναυση και βάρβαρη που μεταδώσαμε ποτέ στα 30 χρόνια έκδοσης του Πάλκο.

Αναλογιζόμαστε τα τριάντα αγώνων των δημιουργών που τελικά πήγαν χαμένα… Το όνειρο της αυτοδιαχείρισης των δημιουργών μάλλον ξεθωριάζει και γίνεται πλέον αντιληπτό ότι το Σύστημα καλά κρατεί, παντοδύναμο….

Θέλουμε όμως να επισημάνουμε σε κάποιους που χαροποίησε η απόφαση αυτή ότι ”λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο”! Αγνοούν ότι οι ιδιώτες επιχειρηματίες είναι άγρυπνοι και φραγκάτοι και θέλουν να είναι αυτοί που θα καρπωθούν τα αποτελέσματα της διαμάχης.

Για τη δικαίωση της Αυτοδιαχείρισης εργάσθηκε ο νομικός Πάνος Λαζαράτος.  Σε όλη τη διαδρομή των διαδικασιών η ”Αυτοδιαχείριση” είχε την συμπαράσταση σημαντικών δισκογραφικών ομίλων που επιθυμούν διακαώς την επικράτηση της.

Εκτίμηση μας είναι ότι το επόμενο βήμα θα είναι η εισχώρηση της ”Αυτοδιαχείρισης” στον GEA ώστε να ολοκληρωθεί το σχέδιο!

Η ΕΔΕΜ χθες κοινοποίησε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου

Αθήνα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ, ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ  ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ»

Τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΜ, με έκδηλη και δίκαιη αγανάκτηση, είναι υποχρεωμένα να καταγγείλουν στους συναδέλφους τους δημιουργούς και στο κοινό την άθλια προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης του Οργανισμού, στις  οποίες επιδόθηκαν διάφορα γνωστά-άγνωστα ηλεκτρονικά μέσα, με προφανή την εξυπηρέτηση αγνώστων σε εμάς συμφερόντων.

Καταγγέλλουμε τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις κέντρων που φαίνεται να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και αποκαθιστούμε την αλήθεια:

Είναι ψεύδος ότι «το ΣτΕ έδωσε τέλος στην ΕΔΕΜ» καθώς δεν έχει εκδοθεί μέχρι  σήμερα οποιαδήποτε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις αιτήσεις ακυρώσεως της Αυτοδιαχείρισης κατά αποφάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν στην ΕΔΕΜ.

Η ΕΔΕΜ καταφεύγει σήμερα στην δικαιοσύνη με μηνύσεις εναντίον των συκοφαντών, οι οποίοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα άθλια και ανυπόστατα  ψεύδη τους και να την αποζημιώσουν για τη ζημία που της προκάλεσαν.

Η ΕΔΕΜ συνεχίζει την ανοδική της πορεία με τη συμμετοχή και στήριξη  της συντριπτικής πλειοψηφίας  των Ελλήνων δημιουργών και  σημαντικού αριθμού και  δύναμης ξένων εκδοτών και προχωρά, επτά μόλις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της, την επόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου,  στην πρώτη της διανομή.

Η δυναμική παρουσία της ΕΔΕΜ στην ελληνική μουσική αγορά, η διαφάνεια, η αξιοπιστία και η αρτιότητα της λειτουργίας της, ενοχλεί συμφέροντα  τα  οποία και επιχειρούν με παράνομα και αήθη μέσα να ανακόψουν την πορεία της. Ματαιοπονούν.

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι και πιο δυνατοί από ποτέ.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ