Γαλάνη_Δήμητρα2

Η Κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» κατηγορεί τη Δήμητρα Γαλάνη ότι τους κατήγγειλε που μοίραζαν δωρεάν φαγητό σε απόρους

Σάλος έχει ξεσπάσει σε δεκάδες σάιτ και περιοδικά μετά από καταγγελία του  Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου που ισχυρίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης  που η Κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», μοίραζε δωρεάν φαγητό σε απόρους στην περιοχή του Κεραμεικού δέχτηκε έλεγχο από τη Δημοτική Αστυνομία η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε καταγγελία . Ο κ. Πολυχρονόπουλος υποννόησε ότι την καταγγελία την έκανε η εν λόγω τραγουδίστρια αλλά σήμερα τα μάζεψε τονίζοντας ότι δεν είπε ότι την καταγγελία την έκανε η κα Γαλάνη αλλά συσχέτισε την παρέμβασης της άμεση επίσκεψη της Δημοτικής Αστυνομίας. Διαβάζοντας όμως τις αναρτήσεις του αναμφίβολα φωτογραφίζει την κα Γαλάνη.

 

Στο προσωπικό του λογαριασμό στο Face Book αναφέρει:

”Και εκεί που μοιράζαμε, τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπάρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγαμε μάσκες γάντια και αντισηπτικά στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντας τους να τηρούν τις αποστάσεις με ύφος 10 καρδιναλίων τους ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε, να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό δηλαδή, χρειάζετε άδεια για αυτό, και φεύγει μετριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε, και μετά από 4 λεπτά ακριβώς Έρχονται 2 μοτοσικλέτες της δημοτικής αστυνομίας για να μας ζητήσουν άδεια για αυτό που κάνουμε, που μας είπαν κιόλας ότι κρατάμε όλα τα μέτρα και παρόλα αυτό μας είπαν να σταματήσουμε,  όταν τους είπα ότι οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων στέλνουν ανθρώπους σε εμάς να παίρνουν φαγητό μου είπαν απλά ότι τους έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής
Λύπαμε για τον εαυτό σου Δ.Γ.  που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό.
Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις”.
Η γνωστή τραγουδίστρια αρνείται τις κατηγορίες και με ανάρτηση της στο Face Book  ισχυρίζεται ότι πρόκειται για παρεξήγηση. Τη σκηνή της παρεμβασής της είδαν πολλές εθελόντριες αλλά δεν γνωρίζουμε αν ήταν αυτή που κατήγγειλε το γεγονός στη Δημοτική Αστυνομία.
Ας σημειωθεί ότι ενώ η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος εδώ και χρόνια συγκεντρώνει και διανέμει (δωρεάν) τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες συναδέλφους η κα Γαλάνη όπως και πολλοί άλλοι λαοπρόβλητοι τραγουδιστές (Αλεξίου, Τσανακλίδου, Μποφίλιου κ.λπ.) όχι απλά δεν συμμετείχαν ποτέ σε αυτήν την προσπάθεια αλλά αποχώρησαν από την Ένωση και προέβησαν σε απαξιωτικές κατά τις Ένωσης ενέργειες και με προτροπή του κ. Νταλάρα και της κας Αλεξίου δημιούργησαν ένα νέο σωματείο που συμπεριλαμβάνει την elit των τραγουδιστών και θα υποστηρίζει τα δικά τους συμφέροντα. Ας σημειωθεί ότι το σωματείο αυτό στις κινητοποιήσεις που έκαναν όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία (ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών, μουσικών, τεχνικών σκηνής, Κουκλοθεάτρου, Μονωδών κ.λπ.) απουσίαζε (μόνο μια φορά εμφανίστηκε)  διότι τα προβλήματα του εργάτη τραγουδιστή δεν αγγίζουν αυτή την κατηγορία τραγουδιστών. Η διάσπαση αυτή ήταν αναμενόμενη. Ναύτες και εφοπλιστές στο ίδιο σωματείο δεν χωράνε. Άλλοι κάνουν αγώνα επιβίωσης και κάποιοι άλλοι αγώνα πλουτισμού. Υπάρχουν τραγουδιστές που έχουν πάνω από είκοσι και τριάντα ακίνητα και χιλιάδες τραγουδιστές που δεν έχουν ούτε σπίτι να μείνουν. Η μισθολογική διαφορά του πρώτου ονόματος με του τελευταίου ήταν είναι και θα είναι τεράστια. Όπως σχολιάζουμε σε παραπάνω άρθρο μας, σε μια συναυλία που χρεώνεται 30 και 40.000 ευρώ, όλοι οι μουσικοί και οι μικροί τραγουδιστές (σύνολο 10 άτομα) παίρνουν μόνο 2000 ευρώ. Και να φανταστείτε ότι για τα 150 ευρώ οι μουσικοί ταξιδεύουν από 300 έως 500 χιλιόμετρα.
Κατά την προεδρία της κας Γαλάνη στο εισπρακτικό οργανισμό για τα δικαιώματα των τραγουδιστών η Ένωση είχε στείλει αίτημα βοήθειας για να ενισχύει τους αναξιοπαθούντες αλλά η διοίκηση το αγνόησε διότι ενδέχεται να μην είχε και δικαίωμα τέτοιας συνδρομής. Κατά την πολυετή διάρκεια της κας Γαλάνη και της κας Αλεξίου στην προεδρία του Συνεταιρισμού ”Ερατώ” που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των τραγουδιστών βασικό τους μέλημα ήταν η αλλαγή του κανονισμού διανομής των δικαιωμάτων των μελών ισχυριζόμενες  ότι οι μεγάλοι τραγουδιστές αδικούνται. Με τον τύπο διανομής που πρότειναν οι δυό λαοπρόβλητες τραγουδίστριες πολλοί τραγουδιστές έχουν την άποψη ότι το 90% των μελών θα αδικηθεί παράφορα για αυτό παρότι οι κες Γαλάνη και Αλεξίου έφεραν την τροποποίηση στη Γενική Συνέλευση των μελών προς ψήψισμα πάνω από πέντε φορές  δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους και απορρίφθηκε. Η διοίκηση  όμως δεν το έβαλε κάτω, φρόντισε (με ψηφοφορία) να πάρουν οι μεγαλοτραγουδιστές από τρεις και πέντε ψήφους ο καθένας, οπότε ότι ώρα θέλει υπερψηφίζει τα σχέδια της.
Τις θέσεις της κας Γαλάνη στηρίζει σθεναρά η δημοκράτισα κα Αλεξίου (που θα ενθυμείστε την ευαισθησία της καθώς  συμπαραστάθηκε στις απολυμένες καθαρίστριες του Δημοσίου, τραγουδώντας με κόκκινα πλαστικά γάντια καθαρίστριας) αλλά και πολλά κορυφαία ονόματα.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ