Ο Χαρδαλιάς βάζει θηλιά στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα

Την προχειρότητα και την ασχετοσύνη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.Νίκου Χαρδαλιά καταγγέλει η ‘Ενωση Τραγουδιστών με το πιο κάτω Δελτίο Τύπου. 

ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γ` ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 18, Τ.Κ. 104 31 Αθήνα

2ος Όροφος, Γραφείο 3. Τηλ. 210-8238335

FAX: 210-8238336. E-mail: ete@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-10-2020.

Με τις χθεσινές (23-10-2020) δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.Νίκου Χαρδαλιά για ακόμη μία φορά ο κλάδος μας πλήττεται με μέτρα τα οποία χαρακτηρίζουμε ατυχή και ανώφελα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δημιουργώντας πρωτοφανή σύγχυση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Συγκεκριμένα ο κ.Υφυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ανέφερε και τα εξής:

«Όσον αφορά στο θέμα της ζωντανής μουσικής, υπενθυμίζουμε ότι στο επίπεδο 3, πορτοκαλί, στα καταστήματα εστίασης ή υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν άδεια μουσικών οργάνων, απαγορεύεται η χρήση μικροφωνικής και το όποιο μουσικό σχήμα δεν μπορεί να ξεπερνά τα τρία άτομα.

Την ίδια στιγμή που η πληρότητα είναι αυστηρά στο 50% του πιθανού αριθμού πελατών της αδείας και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους.

– Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας και τους περιορισμούς της σχετικής ΚΥΑ.

– Στην εστίαση, ταβέρνες και εστιατόρια, επιτρέπεται η ζωντανή μουσική ως τρία άτομα, χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και με 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους».

Επιβεβαιώνεται λοιπόν περίτρανα η αναγκαστική αργία στην οποία τίθενται μουσικοί και τραγουδιστές περιορίζοντας τον αριθμό των εργαζομένων στους χώρους που λειτουργούν με ζωντανή μουσική και απαγορεύοντας την παρουσία των εργαζομένων καλλιτεχνών σε άλλους και μάλιστα ποινικοποιείται και η χρήση μικροφωνικής εγκατάστασης, υποβάλλοντας στους καλλιτέχνες συνθήκες απαγορευτικής άσκησης του επαγγέλματός τους. Όλα αυτά χωρίς να υπάρχει ακόμα κανένα αποτελεσματικό μέτρο στήριξης του κλάδου μας. Όλα αυτά σε μία στοχευμένη επιθετική πολιτική στην τέχνη της μουσικής και των εργαζομένων, που στόχο έχει τη δημιουργία εντυπώσεων και όχι την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Καλούμε τον οποιοδήποτε ειδικό να μας απαντήσει με ποιό τρόπο η χρήση μικροφωνικής ευνοεί τη μετάδοση του ιού και φυσικά καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου μας να μας απαντήσει πώς;; παίρνει μέτρα αναγκαστικής αργίας χωρίς τουλάχιστον να λάβει τα ελάχιστα απαιτούμενα μέτρα στήριξής μας.

Για το Δ.Σ.της ΕΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΔΡΑΙΟΣ

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ