tools-3.otenet.gr

Μαθήματα Πολέμου III: Αθηναίων Δράματα, στον Κήπο του Μεγάρου

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΙΙΙ: ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΡΑΜΑΤΑ

Επεισόδια από τα Ελληνικά του Ξενοφώντα

Μια δραματουργική σύνθεση του Γιάννη Λιγνάδη

βασισμένη σε κείμενα του Ξενοφώντα

Τρίτη 29 & Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου | 20:30

Mόνο για δύο παραστάσεις!

Η προπώληση έχει αρχίσει

Χορηγός Αllianz

Μετά την επιτυχημένη υποδοχή και πρόσληψη από το κοινό –εφηβικό μα και ΟΛΩΝ των ηλικιών– ενός εγχειρήματος όπως τα Μαθήματα Πολέμου I και II, έρχονται στον Κήπο του Μεγάρου τα Μαθήματα Πολέμου III: Αθηναίων Δράματα, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, μόνο για δύο παραστάσεις. Πρόκειται για μια δραματουργική σύνθεση του Γιάννη Λιγνάδηβασισμένη σε κείμενα του Ξενοφώντα, σε σκηνοθεσία Γιωργή Τσουρή με ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Τα Μαθήματα Πολέμου III αποτελούν το τρίτο έργο της δραματικής τριλογίας «Μαθήματα Πολέμου» που έχει ως περιεχόμενο την αρχαία ελληνική ιστορία και θέμα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Ενώ στα δύο πρώτα, η δραματοποίηση περιλαμβάνει αυτοτελή επεισόδια από το ιστορικό έργο του Θουκυδίδη, ταΜαθήματα Πολέμου III δραματοποιούν επεισόδια από τα «Ελληνικά» του Ξενοφώντα. Πιο συγκεκριμένα, η πραγμάτευση εστιάζεται στα κυριότερα γεγονότα που συνθέτουν το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου και τα οποία σηματοδοτούν, παράλληλα, το τέλος της αθηναϊκής ηγεμονίας και της αθηναϊκής δημοκρατίας.

Επιδίωξη είναι η βιωματική διδασκαλία να αποτελέσει –εκτός της ψυχαγωγίας– και εργαλείο εξοικείωσης του κάθε θεατή με τα κείμενα.

Το έργο περιλαμβάνει τα πλέον δραματικά συμβάντα των τελευταίων ετών του 5ου αιώνα: την ήττα των Αθηναίων στους Αιγός Ποταμούς και τον αντίκτυπό της στην Αθήνα, το γκρέμισμα των τειχών στην Αθήνα, την κατάλυση της δημοκρατίας και την επιβολή της σκληρής ολιγαρχίας, τις ωμότητες του καθεστώτος των Τριάκοντα, τα πολιτικά πραξικοπήματα και τις εμφυλιακές διαμάχες, μέχρι, τέλος, την παλινόρθωση της δημοκρατίας.

Όπως (υπο)δηλώνεται στον τίτλο, η σκοποθεσία της θεατρικής παραγωγής είναι προπάντων εκπαιδευτική, με την διδαχή να ενεργοποιείται δραστικά (ψυχαγωγικά) μέσω της δύναμης των θεατρικών κωδίκων.

Μετάφραση – επιμέλεια κειμένου | Γιάννης Λιγνάδης

Σκηνοθεσία | Γιωργής Τσουρής

Ιστορική σύμβουλος | Δρ Ανδρονίκη Μακρ

Μουσική | Σταύρος Λάντσιας

Σκηνικά | Θάλεια Μέλισσα

Κοστούμια | Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί | Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Μουσική διδασκαλία | Μελίνα Παιονίδου

Video | Μιχάλης Κλουκίνας

Βοηθός σκηνοθέτη | Κλείτος Κωμοδίκης

Συμμετέχει ο Δημήτρης Λιγνάδης

Διανομή

Βασίλης Αθανασόπουλος, Αλίκη Αλεξανδράκη, Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Μάνος Βαβαδάκης, Αντώνης Γιαννακός, Νάντια Κατσούρα, Στάθης Κόικας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Βασίλης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Πατσιάνη

Μουσικός επί σκηνής

Σταύρος Λάντσιας

Πριν από τις παραστάσεις, σύντομη εισαγωγική ομιλία από τη Δρ Ανδρονίκη Μακρή.

Συμπαραγωγή

Εθνικό Θέατρο, Dramaticus και ΜΜΑ

Οδηγίες για την ασφαλή προσέλευση των θεατών

στους χώρους των εκδηλώσεων

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους χώρους των εκδηλώσεων. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης του 1,5 μέτρου κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση 1 ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση, η παραμονή και η αποχώρηση από τον χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για τους όρους αγοράς και χρήσης εισιτηρίων, πληροφορίες στο παρακάτω link:https://www.megaron.gr/metraprolipsiskatatoucovid-19/

Τιμή εισιτηρίου

12 ευρώ ενική είσοδος)

Eισιτήρια

210 72 82 333

m egaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ