DSC_9496

Το ”Βρώμικο παιχνίδι” της Μαριαλένας Οικονομίδη στο ”Αλεξάνδρεια”

Στον πολυχώρο ”Αλεξάνδρεια” στην οδό Σπάρτης 14 στην Πλατεία Αμερικής παίζεται το σπουδαίο θεατρικό έργος της Μαριαλένας Οικονομίδου ”Βρώμικο παιχνίδι” που σκηνοθετεί η Αλίκη Πήτερσον.

Η Μαριαλένα Οικονομίδη είναι κόρη του θρυλικού Γιώργου Οικονομίδη και της ηθοποιού Λιάνας Βιτσώρη η οποία ήταν κόρη του επίσης ηθοποιού Γιώργου Βιτσώρη και της Νίτσας Τσαγανέα. Μεγάλωσε ανάμεσα σε σπουδαίους μεγάλους και διάσημους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, μουσικούς και τραγουδιστές και ως ανήσυχο άτομο καταπιάστηκε με τη συγγραφή και τη σύνθεση αλλά και και το τραγούδι.

Το θεατρικό της έργο ”Βρώμικο παιχνίδι” που είδαμε στον πολυχώρο ”Αλεξάνδρεια”  το υπερασπίζονται με σθένος και αλήθεια οι σπουδαίοι ηθοποιοί Μίρνα Μηλιώνη, Τίνα Τσακίρη, Κέλη Δραγουμάνου, Έλενα Μιχάηλ και Γιάννης Ρωμανός.

Το έργο διαδραματίζεται το 1997-98 και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, παράλληλα με μυθοπλαστικά στοιχεία. Ένα παράθυρο στην ιστορία πολύ σημαντικών ανθρώπων, αλλά και στιγμών της Ελλάδας, μέσα από την τρυφερή ματιά της αγάπης.

Κείμενο -Μουσική: Μαριαλένα Οικονομίδου
Σκηνοθεσία: Αλίκη Πήτερσον

Φωτορεπορτάζ: Μάνος Βλαστός

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ