lazaros 1

Πέθανε ο τραγουδιστής Λάζαρος Τσαμπάς

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή (από ανακοπή καρδιάς) την Πέμπτη στις 13 Αυγούστου σε ηλικία 63 ετών ο γνωστός τραγουδιστής (των παραδοσιακών) Λάζαρος Τσαμπάς.
Ο Λάζαρος Τσαμπάς ήταν είχε γεννηθεί στη Μεγαλόχαρη ‘Άρτας και ήταν γιός του κλαρινίστα Αλέκου Τσάμπα και αδελφός του τραγουδιστή Παναγιώτη Τσάμπα και του Κώστα που έφυγε και αυτός νωρίς (22/2/1994) από την επάρατο νόσο σε νέα ηλικία.
Όπως και τα άλλα δύο αδέλφια ακολούθησε και αυτός το επάγγελμα του μουσικού-τραγουδιστή και εργαζόταν σε μαγαζιά της Αθήνας (Τζαβέλαινα, Ελληνικό Χωριό, Βελούχι, Καστέλο, Έλατο, κ.α)  αλλά και σε πανηγύρια της Ηπείρου από το 1979.
Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, πάντα γελαστός και πολύ αγαπητός στην περιοχή της Άρτας καθότι είχε ιδρύσει με άλλους ντόπιους μουσικούς την Μπάντα της Κοιλάδας του Αχελώου και συμμετείχαν σε πολλά πανηγύρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής.

Η κηδεία του έγινε στις 14 Αυγούστου στη γενέτειρα του Μεγαλόχαρη Άρτας όπου παραβρέθηκαν πολλοί συνάδελφοι του, μεταξύ αυτών ο Γιάννης Καψάλης, ο Παντελής Σούλης, o Κώστας Κάκκος, ο Βασίλης Μαρκόπουλος, ο Άρης Ντίνας, ο Ξενοφών Τσιούνης, ο Χριστόδουλος  Kωσταρέλος κ.α.

Καλό ταξίδι φίλε Λάζαρε, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Με το Λάζαρο συναντηθήκαμε τελευταία φορά το χειμώνα και μαζί τον Παντελή Σούλη πήγαμε στο Μάτι στη κηδεία του Δημήτρη Ζάχου.

Στην παρακάτω φωτογραφία είναι ο Κώστας Τσαμπάς που έφυγε το Φεβρουάριο του 1994

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ