βεττα μισο

Κόβεται ο ομφάλιος λώρος τραγουδιστών και δισκογραφικών εταιρειών

Τα πάνω κάτω φέρνει ο νέος φορέας που δημιούργησε πρόσφατα η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια λειτουργίας της και θα τα γιορτάσει σε μεγαλειώδη εκδήλωση που θα διοργανώσει τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Συγκεκριμένα το νέο Σωματείο Δικαιούχων Συγγενικών Δικαιωμάτων που περιλαμβάνει μουσικούς, τραγουδιστές και ανεξάρτητους παραγωγούς δισκογραφίας και θα συμπληρώνεται από μια μη κερδοσκοπική εταιρεία θα προχωρήσει στη διαδικασία ομαδικής ψηφιακής διάθεσης των ανεξαρτήτων παραγωγών των ελλήνων τραγουδιστών και μουσικών αξιοποιώντας το έργο τους θεσμικά και οικονομικά και θα απεγκλωβίσει οριστικά τους τραγουδιστές από τις δισκογραφικές εταιρείες. Στα σχέδια της ένωσης είναι ο νέος φορέας να δραστηριοποιηθεί και στην διοργάνωση live project ώστε να καλύπτει φορολογικά τις αυτοδιοργανούμενες συναυλίες των τραγουδιστών και να καταστεί ο κλάδος ανεξάρτητος.

Τους σκοπούς της Ένωσης Τραγουδιστών έχουν αντιληφθεί κάποιες δισκογραφικές εταιρείες που βλέποντας ότι σε λίγο δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης αφού δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από τις υπηρεσίες που θα παρέχει ο νέος φορέας της ΕΤΕ που έχει εγγράψει μέχρι στιγμής εκατοντάδες μέλη,  οργάνωσαν την διάσπαση της Ένωσης Τραγουδιστών  συστήνοντας ένα νέο σωματείο που δεν έρχεται κόντρα με τα συμφέροντα τους  αλλά συνεργάζεται αρμονικά μαζί τους. Μάλιστα οι εκπρόσωποι του νέου σωματείου μαζί με εκπροσώπους των δισκογραφικών επισκέπτονται συχνά κυβερνητικά στελέχη, κόμματα και φορείς ώστε να υπερασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Ας σημειωθεί ότι στο νέο σωματείο τους μπορεί να συμμετέχουν ελάχιστα άτομα αλλά είναι η elit του κλάδου, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βέρτης, Ραλλία Χρηστίδου, Πρωτοψάλτη, Ρέμμος, Πάριος και άλλα μεγάλα ονόματα που δεν συγγενεύουν σε τίποτε με τους τραγουδιστές του μεροκάματου της αγωνίας και του μόχθου.

Ακόμη και για τα συγγενικά δικαιώματα που αμφισβητείται η χρήση και προσφορά των μικρών τραγουδιστών, η Ένωση θα δώσει σύντομα λύση που όταν θα είναι έτοιμη και θα δημοσιοποιηθεί θα κόψει την αναπνοή πολλών. Επιτέλους οι τραγουδιστές σήκωσαν κεφάλι και θα απεξαρτητοποιηθούν εντελώς από το σύστημα που τους ξεζούμισε τόσα χρόνια. Έγινε αντιληπτό και κατανοητό στο κλάδο ότι γλείφοντας και προσκυνώντας δεν κερδίζουν τίποτε. Αυτοί που έχουν τό έργο έχουν και το πάνω χέρι!

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ