georgopoulos

Πάτρα: Πέθανε ο μαέστρος Θόδωρος Γεωργόπουλος

‘Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 58 χρόνων ο μαέστρος και βιρτουόζος του μπουζουκιού Θόδωρος (θοδωρής) Γεωργόπουλος.

Ο γνωστός πατρινός υπέστη νωρίς σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα ανακοπή καρδιάς. Η είδηση του θανάτου του γέμισε θλίψη την τοπική κοινωνία.
Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος γεννήθηκε στη Πάτρα το 1962. Γιος του δάσκαλου παραδοσιακής μουσικής Σταύρου Γεωργόπουλου, αναπόφευκτα ασχολήθηκε με την μουσική όπως και όλη η οικογένεια.
Σε ηλικία 10 ετών η πρώτη επαφή του με τη μουσική , δια μέσου της κιθάρας. Η μεγάλη αγάπη ήρθε στο άκουσμα της πενιάς του μπουζουκιού , καθώς ο μεγαλύτερος αδελφός βιρτουόζος στο μπουζούκι , τον μύησε στην τεχνοτροπία του οργάνου.
Μεγάλη αγάπη του το μπουζούκι, οκτάχορδο στην αρχή, εξάχορδο, τζουράς, μπαγλαμάς, λαούτο όπου με αγαπημένους φίλους της οικογένειας μουσικούς και με ακούσματα αμιγώς λαϊκά & παραδοσιακά διαμόρφωσε το δικό του ύφος και στυλ.
Οι πρώτες μουσικές συνθέσεις έρχονται το 1986 με το Νίκο Λιβάνη και ακολουθούν επόμενες με Στάθη Αγγελόπουλο , Άντζελα Δημητρίου , Τάκη Κατσάνη , Σούλα Νικολουδάκη, Νίκο Μυλωνά , Γιώργο Αναστασόπουλο ,Κώστα Καρουσάκη, Δημήτρη Δημόπουλο , Γιώργο Τζουμέρκα ,τον ηθοποιό Γιώργο Γιαννόπουλο

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ