Δωρεάν διαδικτυακές προβολές από το Εθνικό Θέατρο

«Μένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό | Δωρεάν διαδικτυακές προβολές

Το Εθνικό Θέατρο, πιστό στο εβδομαδιαίο του ραντεβού με τις δεκάδες χιλιάδες θεατών που συντονίζονται με την «ψηφιακή» του σκηνή από διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο, συνεχίζει τις διαδικτυακές προβολές σημαντικών έργων από το παγκόσμιο και ελληνικό ρεπερτόριο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Μένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό.

Το πρόγραμμα για την τρέχουσα εβδομάδα διαμορφώνεται ως εξής:


  • Δεύτερη προβολή: Ο Πρίγκιπας και ο φτωχόςτης Τζέμα Κένεντι, βασισμένο στο έργο του Μαρκ Τουαίην, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου. Ένα κλασικό έργο στην πιο γλαφυρή, τολμηρή, επίκαιρη, αλλά και ξεκαρδιστική εκδοχή του παρασύρει όλη την οικογένεια σε μια συναρπαστική περιπέτεια του Μαρκ Τουαίην.

Παρασκευή 1, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου, 2 Μαΐου.


  • Βοssa Nova του Κωνσταντίνου Ρήγου. Στη Βραζιλία στα τέλη της δεκαετίας του 50, ένα νέο μουσικό κύμα γεννιέται καθώς η «λαϊκή» σάμπα δίνει τη θέση της στη Bossa Nova – στο νέο κύμα – στη μουσική των εύπορων παραλιακών προαστίων. Οι Βραζιλιάνοι αστοί χορεύουν και η λατινοαμερικάνικη μουσική σκηνή απογειώνεται. Το έργο παρουσιάστηκε το 2008 στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Σάββατο 2, από τις 13:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα της Κυριακής, 3 Μαΐου.


  • Φορτουνάτος του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου, μια ξεκαρδιστική κωμωδία του κρητικού θεάτρου που αφορά στους μηχανισμούς που στήνει η Τύχη και κινεί με εύθυμη διάθεση τα νήματα της ανθρώπινης ζωής. Το έργο παρουσιάστηκε το 2009 στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.

 

 

Kυριακή 3, από τις 14:00 το μεσημέρι, έως και την ίδια ώρα της Δευτέρας, 4 Μαΐου.


Οι παραπάνω παραστάσεις θα προβληθούν στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr.

29.4.2020

«Μένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό: Νέο «ψηφιακό» ραντεβού [1-3 Μαΐου]

Δωρεάν διαδικτυακές προβολές

Το Εθνικό Θέατρο, πιστό στο εβδομαδιαίο του ραντεβού με τους δεκάδες χιλιάδες θεατών που συντονίζονται με την «ψηφιακή» του σκηνή από διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο, συνεχίζει τις διαδικτυακές προβολές σημαντικών έργων από το παγκόσμιο και ελληνικό ρεπερτόριο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Μένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό.

  περισσότερα

23.4.2020

Ο πρίγκιπας και ο φτωχός | Γνωρίστε το έργο, τον συγγραφέα και την παράσταση πριν την προβολή! [«Mένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό]

Ο Μαρκ Τουαίην έγραψε τον Πρίγκιπα και τον φτωχό το 1881 έχοντας ήδη ταξιδέψει στην Ευρώπη και έχοντας μελετήσει την ιστορία της Αγγλίας και της Γαλλίας. Με αφορμή μια εμπνευσμένη σύμπτωση και μια φαινομενικά διασκεδαστική ιστορία, ο συγγραφέας επιχειρεί να παρουσιάσει τις σχέσεις ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις στην Αγγλία του 16ου αιώνα καυτηριάζοντας την κοινωνική υποκρισία και την αδικία.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ