H Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στο Υπουργείο Πολιτισμού

Στις αυθόρμητες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα, που πραγματοποιήθηκαν χθες έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετείχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, καθώς και στην παράσταση διαμαρτυρίας των Σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας, φροντίζοντας να τηρηθούν όλοι οι  κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, μέσω ενός ευφάνταστου ευρήματος (οι κόμποι σ’ ένα σκοινί που άπλωσαν, υποδείκνυαν την απόσταση που όφειλαν να τηρήσουν ο ένας απ’ τον άλλο).
Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και τη δήλωση ότι κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι φεστιβάλ και συναυλίες, για τον κατεξοχήν πληττόμενο  από την υγειονομική κρίση χώρο του Πολιτισμού, προκύπτει ότι δεν υπάρχει πλήρες και επεξεργασμένο σχέδιο για τη στήριξη του.
Τη στιγμή που η χώρα περνά στη δεύτερη φάση της κρίσης του κορονοϊού, το αίτημα του συνόλου των ανθρώπων του Πολιτισμού για ουσιαστική στήριξη παραμένει ανεκπλήρωτο και οι εξαγγελίες του υπουργείου δεν ικανοποιούν παρά ένα πολύ μικρό ποσοστό εργαζομένων σ’ αυτό το ευρύτατο πεδίο δημιουργίας και απασχόλησης. Η πολύ δύσκολη επόμενη μέρα απαιτεί λεπτομερή σχεδιασμό, στον οποίο η άποψη των εργαζομένων πρέπει να έχει τον κυρίαρχο ρόλο δηλώνουν οι συνδικαλιστές των κλάδων. Η ΠΟΘΑ έχει επεξεργαστεί ανάλογο σχέδιο. Περιμένει την ανταπόκριση της ηγεσίας του ΥΠΠΟ και δηλώνει πως ο χρόνος είναι πολύτιμος και η ανησυχία των ανθρώπων του κλάδου αυξάνεται καθημερινά.
Γι αυτό σκοπεύει να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις μας μέσα στην ερχομένη εβδομάδα, τηρώντας πάντα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ