“Δυο σκαλοπάτια” από τους Μ. Αλεξάκη-Στ. Σταματογιαννάκη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά): Αλεξάκης Μανώλης Κακουδάκης Κώστας Μανιουδάκης Νίκος Μαρούλης Πέτρος Μπικάκης Στέλιος Νοδαράκης Κώστας Ξυλούρης Γιώργος (Ψαρογιώργης) Παπαδάκης Γιώργος Σαμόλης Νεκτάριος Σαριδάκης Κώστας Τσουρδαλάκης Γιάννης Τσουρδαλάκης Σήφης «Δύο Εποχές» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Στέλιου Σταματογιαννάκη, που θα κυκλοφορήσει από το «Αεράκης, Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον». Είναι το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ του Στέλιου Σταματογιαννάκη μετά το «Όνειρο της ψυχής», «Στ’ ανέμου την οργή», «Στο δρόμο το δικό μου», επιπλέoν και των πολλών συμμετοχών του με μουσικές του, που έχουν αγαπηθεί και συμπεριληφθεί σε άλμπουμ των Γεράσιμου Σταματογιαννάκη και Λεωνίδα Κλάδου. Μια μεγάλη παρέα αγαπημένων Κρητικών Καλλιτεχνών –οι δικοί του φίλοι- ενώνονται σε δώδεκα ντουέτα με τον ίδιο, καταθέτοντας ερμηνευτικά ο καθένας το δικό του ηχόχρωμα και ξεχωριστό ύφος στις καινούργιες μουσικές του δημιουργίες.

Στο μεν πρώτο cd συμμετέχουν φίλοι του, που έχουν συμπορευτεί πολλά χρόνια και τους ενώνουν πολλά, στο δε δεύτερο cd συμμετέχουν νεώτεροι φίλοι του, που έχουν συμπορευτεί μουσικά λιγότερο, αλλά που πιστεύει πως άξια κατέχουν «βήμα» και «χώρο». Χαρακτηριστικός ο συμβολισμός των εξωφύλλων με το χρυσό στάχυ της ωρίμανσης, του πολύτιμου και του αναγκαίου και της αμυγδαλιάς, ο αφυπνιστής της ζωής, το προσδοκώμενο…
Πολύτιμη και η συμβολή των μουσικών που έπαιξαν στο cd: Κώστας Κακουδάκης, Νεκτάριος Σαμόλης, Κώστας Σαριδάκης, Νίκος Μανιουδάκης, Γιώργος Χαλκιαδάκης, Γιάννης Τσουρδαλάκης, Δημήτρης Κολιακουδάκης, Μιχάλης Μαυράκης, Αλέξανδρος Κανακάκης, Σπύρος Παπαδάκης, Ανδρέας Μπικάκης, Παναγιώτης Φώτας, Στέλιος Μουλακάκης. Και των ανθρώπων του στίχου: Ηλιάννα Λυκούδη, Δέσποινα Ξερουδάκη, Στέλιος Μπικάκης, Δέσποινα Σπαντιδάκη, Βούλα Χανιωτάκη-Μπαστάκη, Άννα Κουτσαφτάκη, Βαγγέλης Μπάρμπας (Ταξιδευτής), Γιώργος Κουτάντος. Το θέμα των εξωφύλλων ζωγράφισε η Μαρκέλλα Μανιαδάκη. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Studio : Στέλιος Σταματογιαννάκης Ηχοληψία- Μίξη-Mastering: Στέλιος Σταματογιαννάκης, Στέργιος Καραίσκος «Με αυτή τη νέα κυκλοφορία, ο Στέλιος Σταματογιαννάκης επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει το, έτσι κι αλλιώς, ισχυρό του στίγμα, ως ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του στην Κρητική δισκογραφία κι εμείς νομίζουμε το πετυχαίνει.

Της καρδιάς κομμάτια δώδεκα, μοιρασμένα σε φίλους δώδεκα…
ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ (2cd, βινύλιο)

Δυο σκαλοπάτια μείνανε να σου ξελησμονήσω
πατώ το ένα, δεν μπορώ τ’ άλλο να το πατήσω

Για τις καρδιές που χώρισαν κι έχουνε μείνει μόνες
ο χρόνος δυο Φθινόπωρα έχει και δυο Χειμώνες

Album «ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ» Στέλιος Σταματογιαννάκης

Επιμέλεια λήψης: Αριάδνη Βαλσάμη
Ηχογράφηση, μίξη, mastering -Studio S.

Στέλιος Σταματογιαννάκης, λαούτο
Στέλιος Μουλακάκης, κρουστά
Ανδρέας Μπικάκης, μπάσο
Αλέξανδρος Κανακάκης, πνευστά
Δημήτρης Κολιακουδάκης , κιθάρα
Έπαιξαν:

Στίχοι: α. Ηλιάννα Λυκούδη, β. Βαγγέλης Μπάρμπας (Ταξιδευτής)
Μουσική: Στέλιος Σταματογιαννάκης
Μανόλης Αλεξάκης-Στέλιος Σταματογιαννάκης
ΔΥΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑhttps://apple.co/3e5zjp0
           https://apple.co/2RcbUIA
Spotify: https://spoti.fi/2xLDrd9
            https://spoti.fi/2UG9Sma
Website: https://bit.ly/2UK6pTJ
              https://bit.ly/2Rd2vAv

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ