ΚΟΕΜΤΖΗΣ 2

Οι φόνοι στα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας

Εκτός από τα ταβερνομάγαζα που είχαν φαγητό και φιλοξενούσαν οικογένειες και φιλόμουσους ανθρώπους και τα μεγάλα παραλιακά μαγαζιά με τα πρώτα ονόματα, υπήρχαν και τα περιθωριακά μαγαζιά που η πελατεία τους ήταν μεταμεσονύχτια και αποτελείτο ως επι το πλείστον από λεσχιάρχες, επιχειρηματίες ταβερνών και μπαρ, φορτηγατζήδες εγολάβους αλλά και καταζητούμενους του υποκόσμου. Τα μαγαζιά αυτά εκτός από ανώνυμους καλούς λαϊκούς τραγουδιστές, προσέφεραν και άφθονη κονσομασιόν που για το κοινό αυτό ήταν ότι το καλύτερο. Το περιβάλλον αυτό όμως δημιουργούσε συχνά καυγάδες που πολλές φορές φθάσανε στα μαχαίρια. Όσο και να πρόσεχαν οι καταστηματάρχες τους ξέφευγε η κατάσταση διότι είχαν απαναντί τους ανθρώπου ξεγραμμένους που δεν υπολόγιζαν τη ζωή.

Ετσι στις 25 Φεβρουαρίου ο Νίκος Κοεμτζής στη ”Νεραϊδα της Αθηνας” (στην Αγίου Μελετίου) τράβηξε το στιλέτο του και σκότωσε τρεις αστυνομικούς επειδή χόρευαν στο τraγούδι που είχε δώσει παραγγελιά!

Στίς 25 Σεπταμβρίου του 1990 στο μπαρ ‘’Europa’’ στην οδό Νοταρά 145 στον Πειραιά σε μια παρεξήγηση ένας Τυνήσιος έκοψε με σπασμένο μουκάλι το λαιμό του 30χρονου Αιγύπτιου Μωχάμεντ Αλ Ελ Αζράκ.

Την Μεγάλη Πέμπτη του 1989 στο πατστσίδικο ‘’Μοναστηράκι’’ στην κρεαταγορά, ο Νεκτάριος Πολίτης σκότωσε με πέντε πιστολιές το Μιχάλη Παλαιολόγο με τον οποίο δεν γνωρίζονταν καν ούτε είχαν διαφορές αλλά ο δεύτερος πήρε από το τραπέζι του Πολίτη μια άδεια καρέλκα χωρίς να τον ρωτήσει.

Στις 31 Ιανουαρίου στο κέντρο ‘’Μοριάς’’ στην οδό Νικηφόρου 14 στην Ομόνοια, η παρέα Α. Τσιώλας , Ι. Μπιρμπίλης, Κ. Σολδάτος και Γεωργία Τσάμου (όλοι τους 24χρονοι) επειδή τους είπαν ότι πέρασε η ώρα και το μαγαζί πρέπει να κλείσει σκότωσαν με μαχαίρι τον 38χρονο Ηλία Ευσταθόπουλο και τραυμάτισαν τον Δημήτρη Κοκοτό.

Στις 27 Νοεμβρίου του 1998 ο Κώστας Ναστούλης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το κέντρο Play Boy τον 36χρονο Κώστα Τσαβίδα επειδή πήρε στο αυτοκινητό του (μαζί με άλλες τραγουδίστριες) την 20χρονη τραγουδίστρια Λία Καραχάλιου με την οποία ο Ναστούλης είχε δεσμό.

Στις 28 Οκτωβρίου του 1994 στο κέντρο ‘’Χρυσή νύχτα’’ στο τέρμα της Λιοσίων (Σταλλακτίτες) ο Μιχάλης Μακρυγιάννης σκότωσε για ασήμαντη αφορμή το φίλο του Αντώνη Δημητρόπουλο και το σερβιτόρο Στ. Xριστοδουλάκη. Ο Μακρυγιάννης συνελήφθη μετά από ένα μήνα στο Λαγονήσι.

Στις 17 Οκτωβρίου του 1993 στο κέντρο ‘’Μύλος’’ στη Θεσσαλονίκη ένας πελάτης πυροβόλησε για άγνωστο λόγο δύο φορές και τραυμάτισε δύο θαμώνες του κέντρου (ευτυχώς όχι θαναάσιμα).

Στις 27 Νοεμβρίου του 1990 ο 27 χρονος Βαγγέλης Χορταριάς πυροβόλησε και σκοτωσε τον ιδιοκτήτη της παμπ ”Λανουί” τον 40χρονο Ευάγγελο Χαρισιάδη πατέρα πέντε παιδιών.

Στις 27 Ιανουαρίου του 1986 στο κέντρο ‘’Τα τριαντάφυλλα’’ στον Κολωνό άγνωστοι εκτέλεσαν με δυο μαχαιριές στην κοιλιά τον 35χρονο Αντώνη Ι. Κωσταρίδη.

Στις 1 Μαρτίου του 1991 σε ντίσκο της Καστέλλας, ο Κώστας Δεληκάρης (που βρέθηκε αργότερα δολοφονημένος από το Β. Δαναλάτο) σκότωσε με στιλέτο τον 22χρονο Σάββα Μιχαηλίδη και τον 23χρονο Αλέκο Γιαννουλάτο.

Το καλοκαίρι του 1991 στο κέντρο ‘Όνειρο’’ ο Αλέκος Κοσμόπουλος για ασήμαντη αφορμή (επειδή δεν τον αποκάλεσε κύριο) εκτέλεσε εξ επαφής με το πιστόλι του το 26 σερβιτόρο Χαράλαμπο Ντουρζιώτη.

Τον Ιανουάριο του 1995 οι οικονομικές διαφορές που είχε ο ιδιοκτήτης του κέντρου ‘’Λατρεία’’ με τον ενοικιαστή του Διαμαντή Σιούλτα και η λογομαχία είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του μπράβου του μαγαζιού, Μιχάλη Βιρβιλάκη που εκτέλεσε εν ψυχρώ με δύο πιστολιές στο κεφάλι το ιδιοκτήτη του ακινήτου Δημήτρη Παπαδάκη.

Την ίδια χρονιά στην πάμπ ‘’GF’’ στην οδό Καυτατζόγλου 7 στα Άνω Πατάσια ο 36χρονος επιχειρηματίας της Γιώργος Βάθης σκότωσε με μαχαιριές τον 40χρονο πελάτη του Χαράλαμπο Λιβιεράτο γιατί παρεξηγήθηκε με μια από τις μπαργούμαν.

Στο κέντρο Can Can το 1981 για λόγους που δεν γνωρίζουμε ακριβώς πάνω σε έναν καυγά ένας από τους συγγενείς τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού ο Τάκης Γιγουρτάκης σκότωσε (κατά λάθος είπαν) τον εξαδελφό του Στεφανή Χονδράκη.

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1997 στο κέντρο ‘’Αχίλειο’’ (που τότε είχε μετονομαστεί σε Caravan), οι οικονομικές διαφορές που είχαν ο επιχειρηματίας με τον ανηψιό Πέτρο Χέλιο οδήγησαν τον πρώτο να πυροβολήσει 8 φορές (θανάσιμα) το Γιάννη Χέλιο.

Τον Δεκέμβριο του 2008 για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους πέφτει νεκρός από τα πυρά αγνώστων στην περιοχή της Βούλας, ο 40χρονος επιχειρηματίας του κέντρου ‘’Μούσες’’ (στη Λεωφόρο Συγγρού) Μπάμπης Λαζαρίδης. Τα αίτια του εγκλήματος και δολοφόνοι δεν εξηχνιάστηκαν ποτέ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ