ΝΤΑΛΑΡΑΣ Γ

Οι 112 τραγουδιστές που θέλουν νέο σωματείο

Μεγάλη δημοσιότητα στα sosialmedia  πήρε η επιστολή Νταλάρα, Αλεξίου, και 110 ακόμη τραγουδιστών που κατηγορούν μετά βδελυγμίας την Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος για αδιαφανή λειτουργία και παρωχημένη πρακτική και νοοτροπία. Πρόκειται για μια ομάδα τραγουδιστών με δικό τους κώδικα που κατά τη δική μας εκτίμηση, κατέχονται από ευαισθησίες μόνο για ότι τους αφορά προσωπικά.

Κανένας από αυτούς τους τραγουδιστές δεν αντέδρασε όταν στις εκλογές της ‘’Ερατώ’’ ψήφιζαν δισκογραφικές εταιρείες για λογαριασμό τραγουδιστών και μάλιστα ορισμένα πληρεξούσια δεν έφεραν καν την υπογραφή των εξουσιοδοντούντων. Γιατί: Ήταν γνωστό ποιους συμπαθούν και για ποιους ψηφίζουν οι εταιρείες.

Κανένας από αυτούς τους τραγουδιστές δεν αντέδρασε όταν η διοίκηση της ‘’Ερατούς’’ εισηγείτο με πρόταση της, σε πάνω από πέντε Γενικές Συνελεύσεις τη αλλαγή του τρόπου διανομής των δικαιωμάτων ως εξής:

Το 90% (περίπου) των τραγουδιστών να παίρνει το 10 % των εισπράξεων και το 10 % των επίκαιρων τραγουδιστών να παίρνει το 90% των εισπράξεων. Όλοι αυτοί οι δίκαιοι άνθρωποι έχουν αυτήν την θέση και άποψη. Ας σημειωθεί ότι η ομάδα αυτή των 112 διαμαρτυρομένων τραγουδιστών κατέχει 20.000 τραγούδια και οι υπόλοιποι που πρέπει να πάρουν το 10% κατέχουν πάνω από 120.000 τραγούδια. Στη δεύτερη κατηγορία που κατέχει το 90% του ρεπερτορίου περιλαμβάνονται : Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης, Γαβαλάς, Περπινιάδης, Αγγελόπουλος, Διονυσίου, Μητροπάνος, Τσιτσάνης, Βαμβακάρης, Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Κάβουρας, Σκαφίδας, Κιτσάκης, Πυργάκη,  Κολλητήρη Βέρρα, Ταλιούρης, Χατζή, Κονιτοπούλου και 1200 ακόμη τραγουδιστές. 

 Κανένας από αυτούς τους 112 τραγουδιστές δεν διαμαρτυρήθηκε  ποτέ που πάνω από 1000 τραγουδιστές συνεταίροι του οργανισμού Συγγενικών Δικαιωμάτων (μεταξύ αυτών και τα πιο πάνω ονόματα) δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και εκπροσώπησης  και ας κατέχουν το μεγαλύτερο ρεπερτόριο του ελληνικού τραγουδιού.

Κανένας από αυτούς τους 112 τραγουδιστές δεν διαμαρτυρήθηκε όταν η διοίκηση της ‘’Ερατούς’’ όχι απλά δεν αποφάσισε να δώσει ψήφο στα 1000 μέλη που τη στερούναι πεισματικά,  αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ψήφισαν να έχουν από πέντες ψήφους ο καθένας ώστε σε μια Γενική Συνέλευση που σηνήθως  συγκεντρώνει 100 άτομα με τις ενισχυμένες ψήφους 35 ατόμων της παρέας τους να παίρνεται όποια απόφαση επιθυμούν αγνοώντας την άποψη των υπολοίπων 1300 μελών. Μιλάμε για την απόλυτη δημοκρατία, που εισηγούνται οι 112 χρυσοί τραγουδιστές με πρωταγωνιστές τους,  Αλεξίου, Γαλάνη, Πρωτοψάλτη, Τσανακλίδου, Τουρνά, Αργυρό, Μποφίλιου, κ.α  που μπροστά στον όγκο των ονομάτων τους δεν κουνιέται κανείς διότι χλευάζεται και γελοιοποιείται  στο έπακρον.

 Υπενθυμίζουμε τη φράση του τραγουδιστή Γιάννη Δήμητρα:

‘’Τελικά εμείς οι τραγουδιστές που εμφανιζόμαστε στον κόσμο σαν άγγελοι, άνθρωποι της τέχνης και  της ποίησης, όταν πρόκειται για χρήματα γινόμαστε οι πιο άγριοι άνθρωποι. Η υποκρισία μας στο έπακρον”.

Ο κ Δημητράς δεν έχει ψήφο και με δυσκολία κατάφερε, να μιλήσει στη Συνέλευση.Η τότε πρόεδρος κα Αλεξίου του επισήμανε ότι παρότι δεν είσαι μέλος (σου κάνουμε τη χάρη) θα μιλήσεις. Όταν όμως άκουσε τι είπε, μάλλον θα μετάνοιωσε που του δώσε το λόγο.

Κανένας από αυτούς τους 112 τραγουδιστές στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δημοκράτισσες συνάδελφοί τους βουλευτίνες, κες Ραλλία Χρηστίδου και Καλλιόπη Βέττα, δεν διαμαρτυρήθηκαν που προ ετών νοθεύτηκαν οι εκλογές στην “Ερατώ’’ και ο πρώτος επιλαχών Γιάννης Μητρόπουλος κατέφυγε στα δικαστήρια.

Παρότι το δικαστήριο  έκρινε έκπτωτο το παρανόμως και παρατύπως εκλεγέν ΔΣ της Ερατούς, η κες Γαλάνη και Αλεξίου κάνοντας απανωτές εφέσεις εξάντλησαν τη θητεία τους κι ας είχαν συγκροτηθεί παρατύπως τουλάχιστον. 

Κανένας από αυτούς τους 112 τραγουδιστές δεν διαμαρτύρεται όταν κάποιο μέλος που δεν ανήκει στην παρέα τους και εισηγείται κάτι στη Γενική συνεύλευση υφίσταται  ανατριχιαστικό buling.

Κανένας από αυτούς τους 112 τραγουδιστές μεταξύ αυτών και η τ. υπουργός κα Πρωτοψάλτη δεν διαμαρτυρήθηκε όταν η διοίκηση της Ερατούς προσπάθησε να διαγράψει μέλη της επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις της και με ιδιαίτερα ελεεινό και παράτυπο τρόπο. 

Κανένας από αυτούς τους 112 τραγουδιστές δεν συγκινήθηκε όταν ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Κώστας Καράλης κατήγγειλε στον ΟΠΙ και στη Συνέλευση ότι οι εκλογές  στις οποίες προΐστατο είναι άκυρες με πλήθος παρατυπιών  γιαυτό και δεν συνέταξε και δεν υπόγραψε το σχετικό πρακτικό.

Για τους 112 αρκούσε που προέκυψε η διοίκηση που επιθυμούσαν, τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Κανένας από αυτούς τους 112 τραγουδιστές δεν ασχολήθηκε  ποτέ με τις κραυγές διαμαρτυρίας των μικρών τραγουδιστών που επεσήμαναν πως βρέθηκαν 183 ψηφοδέλτια στις εκλογές αφού μόνο 120 ψήφισαν. Και αφού λέτε ότι είχαν κάνει εξουσιοδότηση σε  συναδέλφους γιατί δεν μας τις δείχνεται όπως ορίζει το καταστατικό του Οργανισμού αλλά και ο νόμος που είναι πάνω από τα καταστατικά της κάθε συντεχνίας. 

Όποτε και αν ζητήθηκαν εξουσιοδοτήσεις από Μέλη της Ερατούς που είχαν ένομο συμφέρον  δεν δόθηκαν, που συμπεραίνουμε ότι προφανώς δεν υπήρχαν!

Κανένας από αυτούς τους 112 τραγουδιστές  δεν αντέδρασε όταν η Διοίκηση της Ερατούς παραχώρησε σε βάρος του κλάδου διπλή Ψήφο στην GRAMMO ώστε να διοικεί μονίμως στη GEA.

Αν τολμούσαν ας διαμαρτυρόντουσαν!  Όχι στο Μέγαρο δεν θα ξαναεμφανιζόντουσαν αλλά ούτε στο κήπο!

Τέλος κανένας από τους 112 τραγουδιστές δεν ταυτίζεται με τη θέση της ΄Ενωσης Τραγουδιστών Ελλάδος που εισηγείται επανειλλημένα την ισομερή κατανομή των συγγενικών δικαιωμάτων μεταξύ μουσικών τραγουδιστών και δισκογραφικών  εταιρειών διότι μέχρι σήμερα οι εταιρείες λαμβάνουν το 50 % των δικαιωμάτων και οι τραγουδιστές και μουσικοί από 25%. 

Και πολλοί απ’ αυτούς του τραγουδιστές δηλώνουν δημοκράτες και οι περισσότεροι είναι και της πολυδιαφημισμένης γενιάς του Πολυτεχνείου που στη πλειοψηφία της  ξαργύρωσε πολύ ακριβά τις θέσεις και τις ιδέες της. 

Κατά τ’ άλλα θα συστήσουν νέο σωματείο να εκπροσωπήσουν το Ελληνικό τραγούδι στα θεσμικά όργανα της πολιτείας και την κοινωνία.»

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ