ΕΘΝΙΚΟ ΤΣ 1

«Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς στο Εθνικό Θέατρο

Ένα συναρπαστικό μιούζικαλ με σπουδαίους συντελεστές για την πιο αγαπημένη ιστορία θεατών κάθε ηλικίας… ή μια παράσταση – κάλεσμα για επιστροφή στην αθωότητα όταν η καρδιά μοιάζει περισσότερο έτοιμη να δώσει χώρο στην αγάπη.


[…] «Στη σκηνική εκδοχή της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας που θα παρακολουθήσετε ένα κεντρικό ερώτημα διατρέχει την παράσταση: είμαστε ικανοί να αλλάξουμε; Μπορεί ο μονόχνοτος, τσιγκούνης, στριμμένος Σκρουτζ να γίνει κάποιος άλλος; Μπορεί να συνειδητοποιήσει τα λάθη του παρελθόντος και του παρόντος του και να αλλάξει το μέλλον του; Μπορούμε να μάθουμε από τις λανθασμένες επιλογές μας; Μπορούμε να αντιληφθούμε τα ελαττώματα του χαρακτήρα μας; Μπορούμε να επιστρέψουμε στην αθωότητα της παιδικής μας ηλικίας; Μα είμαστε πράγματι ικανοί για αλλαγή;»* […] – Γιάννης Μόσχος, Σκηνοθεσία

*[Απόσπασμα σκηνοθετικού σημειώματος που περιλαμβάνεται στο έντυπο πρόγραμμα της παράστασης.]Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη στις 19:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30
Κυριακή στις 17:30

 

Από 15.11.2019 έως 12.01.2020

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
Τσαρλς Ντίκενς

Μιούζικαλ βασισμένο στη διασκευή του Τζακ Θορν με πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμο

Η μαγεία επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, με τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Ένα μοναδικό θέαμα γιορτής και λάμψης που σαγηνεύει τις καρδιές όλων εκείνων που έχουν ακόμη τη διάθεση να βλέπουν τον κόσμο με την αθωότητα της παιδικής ψυχής. Ας αφεθούμε στο όνειρο και στη φαντασία.

Ο Εμπενέζερ Σκρουτζ είναι οπαδός της αυστηρής πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς. Νιώθει τουλάχιστον… αμήχανα με τις γιορτές και τις σχόλες. Τη φετινή παραμονή Χριστουγέννων, όμως, αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πίστευε για τη ζωή του και για τους ανθρώπους γύρω του. Μια σειρά αναπάντεχων επισκέψεων από φαντάσματα τον παρασύρουν άλλοτε στο παρελθόν και άλλοτε στο μέλλον. Το πνεύμα των Χριστουγέννων θα συγκινήσει άραγε τον σκληρόκαρδο Σκρουτζ;  Αν ναι, τότε ποιος από εμάς θα μπορούσε να του αντισταθεί;

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ