12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών&Ορχηστρών στη Θεσσαλονίκη

12o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ & ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

Διοργάνωση: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής.
Το Φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες, αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα γίνεται αφορμή για αυνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.
Έχουν δηλώσει συμμετοχή συγκροτήματα από την Πολωνία, Κίνα, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιταλία, Ουκρανία, αλλά και Αργολίδα, Κέρκυρα, Καστοριά, Φθιώτιδα, Έβρο, Χαλκιδική, Γρεβενά, Μεσσηνία, Άρτα, Καβάλα, Θεσπρωτία, Πέλλα, Βοιωτία, Ξάνθη, Αττική, Λακωνία, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Πάφο και Λευκωσία Κύπρου.
Ιδιαίτερη στιγμή του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η συμμετοχή των μουσικών σχημάτων από το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουτγικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρίες “Ο Σωτήρ”, η Χορωδία του Κέντρου, το μουσικό σύνολο “Δέντρο Ζωής” και οι “Κρουστωδοί”.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha TV, Βίκυ Χατζή.Υπό τις αιγίδες:
Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), ΕΟΤ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσσαλονίκης.Χορηγοί επικοινωνίας:
ΕΡΤ-3, 102fm, 9.58fm, TV-100, FM-100, Gnomi TV, Ble fm 93.1, Sohos fm 88.7

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

20€, 15€, 10€ (φοιτητικό)

  • 15 Φεβρουαρίου 2020
    Σαβ     16:30  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
  • 16 Φεβρουαρίου 2020
    Κυρ     16:30  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ