Unknown

Πέθανε ο Νίκος Ξανθόπουλος

Έφυγε σήμερα (22 Iανουαρίου) από κοντά μας σε ηλικία 89 ετών το πολυαγαπημένο «παιδί του λαού» ο ηθοποιός-τραγουδιστής  Νίκος Ξανθόπουλος που  νοσηλευόταν για πολύ καιρό με προβλήματα υγείας σε ιδιωτική κλινική του Αιγάλεω.  Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση στον απανταχού Ελληνισμό που μεγάλωσε με τις ταινίες αλλά και τα τραγούδια του.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε Ποντιακή καταγωγή και γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1934 στην Νέα Ιωνία της Αθήνας. Τελείωσε την  Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, και  το 1957 πρωτοεμφανίστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο. Το 1963 μπήκε  στον κινηματογράφο και πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες κοινωνικού περιεχομένου γνωρίζοντας μυθική επιτυχία εντός και εκτός Ελλάδος. Παράλληλα ασχολήθηκε με λαϊκό  το τραγούδι που και εκεί έγινε μύθος! Από τα πιο γνωστά του τραγούδια που τον καθιέρωσαν είναι το “Πετραδάκι-πετραδάκι” που ακούγεται μέχρι σήμερα. Η τελευταία του κινηματογραφική ταινία ήταν το 1995 «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο» του Γιώργου Ζερβουλάκου (μετά από απουσία 24 ετών) .

Το 2005 εξέδωσε σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του «Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα». Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει 4 παιδιά. Ήταν ένας ευαίσθητος και ιδιαίτερα ευγενής άνθρωπος χαμηλών τόνων και πολύ γενναιόδωρος και με σπάνιο ήθος, πολυαγαπημένος από όλους μας!

-Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ